CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Like us on FB page to follow new update..

5.22.2010

Kopiah Kait untuk mykids.....

Berapa minggu lepas , project buat kopiah untuk my kids dah pun selesai, So sekarang ketiga-tiga mereka memang happy sangat-sangat, bila nak solat je semua bergaya dengan kopiah masing-masing hehehehe.


Yang ni proses membuat tapak kopiah, saje je pilih corak Star ni, dan untuk corak kait 2 warna ni sebenarnya agak leceh nak siapkan tapi hasilnya memang lawa hehehe.

Ni contoh yang dah siap, kalau ikut kan nak lagi gempak boleh kait nama tapi saje je malas, buat je yang simple dahulu, sok dah besar baru boleh bagi corak-corak gempak, hehehe, (kalau dah reti tu bole request jer nak pattern macam mana lagi senang nak decorate kan)

3 comments:

  1. cantek :)
    suke..yan pn kena buat kopiah jugak lepas nie..hakhak :)

    ReplyDelete
  2. akak. camne nak sambung benang tu? kawan mtk buatkan. tapi tak reti nak sambung warna. perlu potong ke benang tiap kali nak tukar warna?

    ReplyDelete
  3. asskm..wah saya kagum la org yg pandai buat kraftangan ni..sy baru nak belajar, cari buku..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails